Selectează o Pagină

Loading

În încheierea unui lung parcurs catehetic, ajuns la a XV-a ediție în acest an, reprezentanți ai tinerilor de la Paraclisul „Adormirea Maicii Domnului”, de la Roma, împreună cu grupuri câștigătoare din toate Eparhiile din România, au poposit în ziua de sâmbătă 20 mai, pe dealul Patriarhiei de la București, unde au participat la momentele legate de premierea oficială de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.
Tinerii și copiii de la Centrul Eparhial de la Roma s-au clasat pe locul I, în cadrul Episcopiei Italiei, astfel reprezentând Eparhia la acest deosebit eveniment. Mesajul transmis de organizatori a fost cel de a valoriza parcursul și importanța proiectului și anume: uniunea, comuniunea și menținerea veșnică a relației între vârstnici, oameni înțelepți cu un trecut împlinit în urma lor și tinerele generații, care privesc cu încredere spre viitor. Un viitor pur și autentic care poate perpetua îndelungul anilor doar prin păstrarea tradițiilor, râvna de a cunoaște trecutul și istoria, prin prezența vie a acestei comori umane, „trecutul care zidește viitorul”.
Acest proiect a sensibilizat în mod deosebit tinerii participanți, făcându-i să conștientizeze valoarea pe care o reprezintă bunicii ca învățători de trăire autentică, dându-le posibilitatea să guste din dreapta credință și simpla viețuire. Reprezentanții grupurilor de câștigători din acest an, au avut posibilitatea de a se închina la sfintele moaște prezente în Catedrala Patriarhală, participând în același timp la un tur ghidat al Palatului Patriarhiei.
Duminică 21 mai, toți copiii și coordonatorii invitați s-au adunat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, bucurându-se de binecuvântarea Preafericitul Părinte Patriarh Daniel care a fost însoțit de un sobor de ierarhi, preoți și diaconi. În cadrul Dumnezeieștii Liturghii a avut loc și proclamarea solemnă a canonizării Sfântului Ierarh martir Neofit Cretanul, Mitropolitul Țării Românești.
La sfârșitul Sfintei Liturghii, a avut loc premierea oficială a grupurilor catehetice câștigătoare ale concursului, cu ocazia hramului istoric al catedralei patriarhale „Sfinți Împărați, Constantin și mama sa Elena”.
A consemnat Teodora Alexandra Șargu
ro_RORO
Copy link