Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de sâmbătă, 2 decembrie 2023, la „Centro Mariapoli” din localitatea Castel Gandolfo, în apropierea Romei, a avut loc a șaptea ediție a Concertului tradițional de Colinde și Cântece de Stea.

Evenimentul, tradițional în cadrul Eparhiei, a fost organizat cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind prilejuit de prăznuirea Sfântului Apostol Andrei (ocrotitorul României, dar și al Episcopiei Italiei) și de Ziua Națională a României.

În acest an, pe scenă au urcat următoarele grupuri corale, care au adus bucurie, vestind Nașterea Domnului:

– Corala „Sfântul Daniil Sihastrul” a Parohiei Ortodoxe Române din Piacenza;

– Corala „Cântăm Domnului” a Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Parascheva” din Torino (I);

– Corala „Sfântul Roman Melodul” a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei.

Concertul de Colinde și Cântece de Stea a fost organizat în cadrul celei de-a cincea ediții a Festivalului Internațional de Colinde și Cântece Patriotice, care s-a desfășurat la Roma, în perioada 1-3 decembrie 2023, pentru a doua oară în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei.

La eveniment au participat doamna Gabriela Dancău, Ambasadorul României în Republica Italiană, în Republica Malta și Republica San Marino, domnul Anatolie Urecheanu, Ambasadorul Republicii Moldova în Republica Italiană, un reprezentat al Ambasadei României pe lângă Sfântul Scaun și o delegație a Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, condusă de domnul secretar de stat Gheorghe-Florin Cârciu.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link