Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 11 noiembrie 2023, a fost o zi de mare bucurie pentru comunitatea românească din Montecatini Terme. Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a aflat în mijlocul comunității, unde, a inaugurat școala „Mitropolitul Dosoftei al Moldovei”, clădirea primită de Parohia „Sfânta Muceniță Pelaghia” din Montecatini Terme, păstorită de Preacucernicul Părinte Matei Tulan, de la primăria localității Pescia, spre a fi restaurată, abilitată și dată spre folosință comunității românești, dar și italiene din zonă.

Cu această ocazie, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură, subliniind importanța existenței unei școli românești în mijlocul comunității, ca mijloc de promovare a valorilor și identității românești, prin ea lăsându-se moștenire generațiilor viitoare credința, limba și tradițiile specifice poporului nostru.

La eveniment au participat și autoritățile locale civile și religioase, care au adresat alocuțiuni, precum și domnul ministru-consilier Edmond Neagoe, Gerant interimar al Consulatului General al României la Bologna.

Părintele paroh Matei Tulan a mulțumit Preasfinției Sale pentru vizită și toată purtarea de grijă, precum și tuturor celor care s-au implicat în mod activ la ducerea la bun sfârșit a acestui proiect.

Școala românească „Mitropolitul Dosoftei al Moldovei” este un proiect dezvoltat de parohia românească din Montecatini Terme și realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI
ro_RORO
Copy link