Selectează o Pagină

Loading

Acest proiect este realizat cu sprijinul Departamentului pentru Românii de Pretutindeni

Pe lângă Mănăstirea Sfântului Acoperământ al Maicii Domnului din Elveția a fost înființată școala Sfântul Grigorie Dascălul, pentru care a fost cumpărată o clădire cu sprijinul Departamentului de Stat pentru Românii de Pretutindeni, în care școala își va desfășura activitatea. Noua locație nu este lipită de Mănăstire, fiind un spațiu independent, care nu interacționează direct cu Mănăstirea și permite desfășurarea în paralel a activităților Mănăstirii și a școlii, fără a fi perturbată viața de rugăciune din Mănăstire, dar în același timp aflându-se în imediata apropiere a Mănăstirii (vis-a-vis).

Această clădire este singura din sat care corespunde nevoilor Mănăstirii, având structura necesară pentru organizarea unei școli românești pentru copii și adulți, contribuind astfel la păstrarea și afirmarea identității spirituale și culturale a românilor.

Trebuie subliniat faptul că în satul în care se află deja Mănăstirea nu mai există terenuri de construit sau alte proprietăți care să fie în imediata apropiere a Mănăstirii, și care ar avea spațiul necesar pentru organizarea acestor activități, indispensabile pentru copiii, tinerii, adolescenții și adulții din Elveția.

Proiectul își propune achiziția unui spațiu destinat activităților educative și culturale, dotarea și modernizarea spațiilor destinate activităților și implementării diverselor programe organizate de către mănăstire sau în colaborare cu alte autorități locale sau organizații partenere care să sprijine aceste demersuri din fonduri proprii.

Încă de la înființare (în anul 2013), în cadrul mănăstirii s-au desfășurat activități cu caracter de promovare a patrimoniului românesc, activități de spiritualitate, educative, culturale, sociale și caritabile. Acest fapt a arătat necesitatea unui astfel de complex interdisciplinar în acest spațiu și a reprezentat motivația comunității de a căuta un loc în care toate aceste activități să se dezvolte, promovând cultura și tradițiile românești.

Într-o primă etapă a avut loc semnarea contractului de vânzare-cumpărare și s-au făcut măsurătorile clădirii de către un birou de topografie. De asemenea, a fost semnat contractul cu biroul de arhitectură care va realiza planurile de amenajare și transformare a clădirii.

ro_RORO
Copy link