Selectează o Pagină

Loading

În după-amiaza zilei de duminică, 23 aprilie 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a participat la evenimentele organizate la Roma, cu ocazia Centenarului Oastei Domnului. Ierarhul a fost însoțit de Preacucernicul Părinte Gheorghe Militaru, Vicar Administrativ Eparhial și de Preacucernicul Părinte Ilie Ursachi, Consilier al Departamentului pentru Spitale, din cadrul Eparhiei.

Ierarhul a adresat un cuvânt participanților, prin care a subliniat că, prin Taina Botezului, omul devine ostaș al lui Hristos, primind pecetea Darului Sfântului Duh. Soldații lui Hristos nu au momente de pauză, ci sunt într-o continuă alertă, luptând în războiul contra ispitelor. Tema aniversară a centenarului Oastei Domnului (ÎNAPOI LA PICIOARELE CRUCII) arată și reamintește omului că Dumnezeu, prin Fiul Său trimis în lume, manifestă compătimire față de suferința prin care trece omul, ieșirea din starea de suferință făcându-se prin asumarea Crucii, asumare la care, din păcate, omul de azi nu dorește să se facă părtaș. Urmarea lui Hristos implică, în mod inevitabil, trecerea prin ceea ce a trecut Hristos, chiar dacă, se poate observa că, odată cu apropierea de Cruce, numărul celor care îl urmează pe Hristos scade.

Ierarhul i-a felicitat pe membrii mișcării Oastei Domnului, la împlinirea a 100 de ani de la fondarea ei, urând ca mărturia, pe care Oastea Domnului o dă, să aducă roade mântuitoare și să fie mărturie a credinței lor înainte lui Dumnezeu.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link