Selectează o Pagină

Loading

Cu siguranță nu ceea ce tu ți-ai dori! Ți-ar dărui iubire pentru a fi plin de iubire, de viață, să poți să râzi, să te bucuri, să dăruiești: energia ta, jovialitatea ta, dragostea ta, în câteva cuvinte ar dori să fii ca El.

Azi, se împlinesc 31 de ani de când Organizația Mondială a tânărului Ortodox (Syndesmos) a găsit de cuviință să declare, de praznicul Întâmpinării Domnului, ziua Mondială a Tânărului Ortodox. Avem zile mondiale pentru “toate cele”. De ce nu am avea o zi și pentru tine, tinere? Aș dori ca această zi să fie a tuturor tinerilor, pentru că ce este mai frumos a trăi cu Hristos, cel prin care toate s-au făcut. Cuviosul Rafail Noica spunea că firea noastră este ortodoxă, ne naștem să fim ortodoxi. 

Ce inseamnă a fi tânăr în ziua de azi? Este perioada în care realizezi că acea inocență de copil este nevoită să devină o înțelepciune care trebuie cultivată întreaga viață.  Tinerii ortodocși sunt sufletul Bisericii, sunt cei care pot demonstra că iubirea lui Dumnezeu este cu adevărat vie și permanentă! Într-o societate, care îți propune tot felul de plăceri și oferte pasagere, ei aleg să Îl iubească pe Hristos Cel veșnic, aleg să lucreze în Biserica Domnului și să nu le fie rușine prin a mărturisi credința lor, de ce? Pentru că au descoperit acea bucurie care le oferă pace și bunăstare sufletului, le oferă sprijin și înțelegere. Tinerii sunt foarte sensibili din cauza faptului că le lipsește dragostea în sensul ei desăvârșit (jerfitoare). Se simt singuri iar Biserica a căutat permanent să-i vină în ajutor. Mulți dintre ei, în Biserică, au regăsit dragostea, s-au regăsit pe ei înșiși, au legat prietenii frumoase care au la bază bunătatea și iubirea față de lume, de Hristos, Cel Care ține relația de prietenie unită.

Viața de zi cu zi aduce cu ea încercări și ispite care, uneori, te pun la încercare, riscând să te devieze de la calea cea bună, dar tocmai în acel moment înveți să Îl chemi pe Domnul în inima ta:” Doamne, vino Tu în inima mea și fă-Ți lăcaș în ea!”. În acest fel, tinerii descoperă cum să Îl lase pe Hristos să așeze în sufletul lor lumina, iubirea, atunci descoperi că e nevoie să te ții strâns-strâns de Domnul și să protejezi cu mare grijă iubirea Lui. Și, alături de toate acestea, în același timp, înveți cum să îți păstrezi sufletul curat, nepătat de înșelăciunile vieții, prin încercarea zilnică de a oferi iubire chiar și acelui om care te consideră anormal din cauza credinței tale mărturisite! Tu, tinere, arată-i că a ta credință te învață cum sa fii bun chiar și atunci cand ești nedreptățit, te învață cum să iubești, chiar dacă nu ești iubit, te învață să fii răbdător și bun la suflet… toate acestea pentru că Cineva le-a sădit în inima ta prin rugăciunea ta și prin iubirea ta față de El. (fragmente din gândurile unei tinere, Mădălina).

Am dori, dragă tinere, să te ajutăm să înveți ce înseamnă iubirea, să fii puternic, să fii statornic! De aceea ne-am gândit să-ți dedicăm această lună, ție, prin întâlniri online și față către față cu suflete frumoase, tineri, cu părintele nostru drag, Preasfințitul Siluan, prin ieșiri în natură, ateliere de lucru pe diverse teme cu părintele vostru din parohie, ș.a. O întreagă luna doar pentru tine în care să începi sau să continui să te cunoști, să te bucuri.

Acum la final de gând, noi, Departamentul pentru Tineret și Asociația Nepsis Italia, îți dorim “La mulți și binecuvântați ani” și să fii puternic în calea spre cunoaștere și spre mântuire!ro_RORO
Copy link