Selectează o Pagină

Loading

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a slujit, marți 18 aprilie 2023, Utrenia Învierii în cele patru sectoare ale Penitenciarului Rebibbia, cea mai mare închisoare din Italia. Ierarhul a fost însoțit de un grup de preoți conduși de părintele Bogdan Petre, Consilier al Departamentului pentru Închisori al Eparhiei. La finalul fiecărei slujbe, PS Atanasie de Bogdania i-a binecuvântat pe cei prezenți și le-a oferit ouă roșii, cozonac și pască.

Din anul 2005, Episcopia Ortodoxă Română a Italiei asigură asistență duhovnicească și materială deținuților români din Penitenciarul Rebibbia, precum și altor creștini ortodocși de diferite naționalități: albanezi, georgieni, sârbi, ucraineni, ruși și lituanieni.

La nivelul întregii Eparhii, în a treia zi de Paști, preoții responsabili de pastorația deținuților din penitenciare, vestesc bucuria Învierii Domnului celor peste 2043 de români care se află încarcerați în închisorile de pe cuprinsul Republicii Italiene.

În timpul anului, cei peste 100 de preoții care desfășoară misiune pastorală în închisori, cercetează în mod regulat închisorile, oferind asistență religioasă și materială.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link