Selectează o Pagină

Loading

Marți, 7 mai 2024, deținuții români din penitenciarele din Italia, prin preoții responsabili de pastorația acestora, au primit veste Învierii Domnului.

Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române din Italia, a oficiat Utrenia Învierii în cele patru sectoare ale Penitenciarului Rebibbia, cea mai mare închisoare din Italia. Alături de Preasfinția Sa au slujit părintele Bogdan Petre, Consilier al Departamentului pentru Închisori al Eparhiei și clerici voluntari din zona Romei. Ierarhul a binecuvântat participanții la finalul fiecărei slujbe și le-a oferit ouă roșii, cozonac și pască.

Și deținuții din Penitenciarul Regina Coeli din Roma au primit vestea că „Hristos a înviat” de la părintele Daniel Simionescu de la Parohia „Buna Vestire” din Ostia II și de la părintele Iulian Petroiu de la Parohia „Sfântul Mucenic Iuliu Veteranul” din Torvaianica, cu ajutorul preotul catolic Vittorio Trani, capelanul catolic de la penitenciar. Aceștia au oferit cozonac și ouă roșii, pregătite de credincioșii din cele două parohii.

Începând din anul 2005, Episcopia Ortodoxă Română din Italia a furnizat asistență duhovnicească și materială deținuților români din Penitenciarul Rebibbia, precum și altor creștini ortodocși de diverse naționalități, printre care albanezi, georgieni, sârbi, ucraineni, ruși și lituanieni.

În cadrul întregii Eparhii, în ziua a treia de Paști, preoții responsabili de pastorația deținuților din penitenciare aduc vestea bucuriei Învierii Domnului celor peste 2000 de români aflați în detenție în închisorile din întreaga Republică Italiană.

Pe parcursul anului, cei peste 100 de preoți implicați în misiunea pastorală în închisori efectuează vizite regulate în penitenciare, oferind asistență religioasă și materială.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link