Selectează o Pagină

Loading


Începutul noului an 2023 a coincis, pentru Parohia „Sfântul Mare Mucenic Nichita Romanul” din Monte Compatri – Pantano cu schimbarea spațiului de slujire, după ce, timp de mai bine de cinci ani de zile, comunitatea parohială de aici nu a beneficiat de spațiu permanent. Din mila lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, comunitatea a identificat, în zona Pantano, partea de sud-est a Romei (Via del Casale di Santa Maria 61, Roma), un spațiu care a fost adaptat nevoilor pastorale și înfrumusețat, cu implicarea credincioșilor, pentru a corespunde exigențelor liturgice specifice bisericii noastre dreptslăvitoare.

În seara zilei de sâmbătă, 18 februarie 2023, în mijlocul comunității parohiale, pentru a binecuvânta acest nou început al Parohiei, a poposit Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereu-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care a săvârșit slujba Vecerniei Mari și a binecuvântat, în cadrul acesteia, lucrările de înfrumusețare realizate la noul spațiu de slujire al comunității.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a amintit de Duminica Înfricoșătoarei Judecăți și de reperele după care vom fi judecați, adică grija față de cel aflat în nevoie, în care Domnul ni se descoperă: cel flămând, cel însetat, cel bolnav, cel întemnițat, noi fiind chemați să descoperim, prin aceștia și prin ajutorul pe care îl oferim lor, calea care duce la mântuire. De asemenea, ierarhul a felicitat întreaga comunitate pentru acest nou început, cu nădejde la Domnul că îmbogățirea în duh va continua și lucrarea pastoral-misionară se va amplifica, prin aportul și implicarea tuturor, alături de părintele paroh. În semn de prețuire pentru lucrarea realizată, Preasfințitul Părinte Atanasie a dăruit credincioșilor o candelă din argint care să vegheze și să aducă lumina lui Hristos în acest nou lăcaș de cult, binecuvântat astăzi.

La final, părintele paroh Cristian Țuțuroi a adresat un cuvânt de mulțumire atât Preasfințitului Părinte Atanasie de Bogdania, pentru acest moment de har și de binecuvântare, cât și tuturor celor care s-au implicat în realizarea acestui deziderat pastoral al comunității și tuturor celor care au fost prezenți la acest eveniment deosebit din viața Parohiei. Bucuria a fost împlinită printr-o agapă frățească, pregătită cu multă dragoste de către comunitatea gazdă.

Sfinte Mare Mucenice Nichita, roagă-te lui Dumnezeu pentru noi !


ro_RORO
Copy link