Selectează o Pagină

Loading

În seara zilei de sâmbătă, 14 ianuarie 2023, Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-Vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit slujba Vecerniei Mari la Paraclisul Misionar din localitatea Pescia, al Parohiei Ortodoxe Române „Sfânta Muceniță Pelaghia” din Montecatini Terme, Protopopiatul Toscana I, păstorită de părintele Matei Tulan.

După slujba Vecerniei, ierarhul a sfințit catapeteasma paraclisului și a binecuvântat lucrările de amenajare și restaurare ale acestuia.

În cuvântul de învățătură, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre importanța creșterii duhovnicești a tinerilor și despre sprijinul pe care aceștia îl vor găsi în viitoare Școală Românească care se va inaugura în curând în localitatea Pescia.

Preasfinția Sa a felicitat comunitatea și pe părintele Matei Tulan pentru realizări și a mulțumim autorităților civile și religioase pentru sprijinul acordat.

La eveniment au luat parte episcopul catolic Roberto Filippini și domnul Oreste Giurlani, primarul orașului Pescia, care a oferit ierarhilor Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei diplome de mulțumire și de recunoștință pentru contribuția adusă atât pe plan duhovnicesc și religios, precum și pentru activităților social-filantropice.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link