Selectează o Pagină

Loading


Duminică, 10 Iulie 2022, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan, al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah” din Lanciano (CH),  Protopopiatul Abruzzo-Molise, păstorită de părintele Constantin Bolohan.

După aproape trei ani de lucru în via Domnului a sosit momentul binecuvântării lucrărilor de înfrumusețare a bisericii parohiei și de sfințire a catapetesmei. La începutul Dumnezeieștii Liturghii, Preasfințitul Părinte Siluan a hirotesit un paracliser pentru Parohia Lanciano și un ipodiacon pentru Parohia Chianciano, iar la momentul potrivit s-a săvârșit Slujba de Sfințire a catapetesmei prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir și stropirea cu apă sfințită. Consiliul Parohial a primit o Gramată Episcopală, ca recunoaștere pentru eforturile depuse, iar Preacucernicul părinte Constantin Bolohan a fost hirotesit Iconom.

Cuvinte de mulțumire au fost adresate de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan și reprezentanților Arhiepiscopiei Catolice din Lanciano – Ortona, Don Roberto Geroldi, parohul Catedralei Sfântul Apostol Toma din Ortona, care ne-a sprijinit în toate activitățile din ultimii ani și Don Carmine Miccoli.

Biserica parohiei din Lanciano este monument istoric, datând din anul 1568. A fost reconstruită la începutul anilor 1700 și renovată în jurul anului 2000 cu fonduri europene. Din anul 2013 este încredințată prin contract de comodat Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, pentru Parohia Sfinții Mari Mucenici Serghie și Vah din Lanciano.

Amintim faptul că înaintea sărbătorii Nașterii Domnului din anul 2019 un mic incendiu a avut loc în biserică, fapt care a impus renovarea completă a lăcașului de cult. Cu această ocazie s-a montat policandru, s-au pus mochete, icoanele catolice au fost înlocuite cu icoane ortodoxe și s-a montat catapeteasmă. S-au pictat icoanele acesteia, iar în luna mai a acestui an au fost primite în dar de la Mitropolia Olteniei moaștele Sfinților Mari Mucenici Serghie și Vah, ocrotitorii parohiei.

„O, Preabună și de Viață-Făcătoare Treime, primește mulțumire pentru toate milele Tale și ne arată vrednici de binefacerile Tale ca, înmulțind talanții care ne-au fost încredințați, să intrăm în veșnica bucurie a Domnului nostru cântând cântare de biruință: Aliluia! „

Consemnează, preoteasa Mirela Roxana Bolohan


ro_RORO
Copy link