Selectează o Pagină

Loading

Pe perioada Postului Mare, copiii  şi și tinerii Nepsis din cadrul Şcolii Parohiale de la Parohia „Sfântul Cuvios Ion Iacob de la Neamţ” din Rovigo, îndrumaţi de doamna preoteasă Georgiana Budui şi ajutaţi de părinţii lor, au participat la atelierele Postului Mare:

  • Atelierul de mini tablouri cu un gând de rugăciune inspirat din cărțile sfinte – grupa mare
  • Atelierul de colorat și decorat ouă din lemn – grupa mică
  • Atelier de încondeiat ouă -grupa mare
  • Atelier de cusut pe cruci din lemn – grupa mare și grupa mică

Aceste ateliere s-au încheiat cu o frumoasă expoziţie în Duminica Floriilor, copiii putând să se bucure de entuziasmul celor care le admirau creațiile.

Nădăjduim că munca lor va da roade şi pe viitor când, uitându-se la mini tablouri, mesajul creionat de ei se va transforma în gând de rugăciune, ouăle încondeiate îi vor duce cu gândul la faptul că duc mai departe o tradiție străveche, transmisă din generație în generație, la care Domnul a îngăduit și participarea lor. Semnele scrise de ei cu condeiul înmuiat în ceară au fost cu grijă alese, dând o mare atenție semnificației acestora. De acest atelier s-au bucurat și cei din grupa mică, într-un mod simplificat, dar păstrând simbolistica și legătura dintre cer și pământ, pe care strămoșii noștri o respectau cu sfințenie.

Un alt atelier care a bucurat a fost cusutul pe crucile din lemn. Pentru unii a fost prima dată când au făcut cunoștință cu acul şi ața de cusut, iar prima lor lucrare a fost pe o Sfântă Cruce. Cu această amintire vor merge în viață și de câte ori vor privi Crucea, gândul îi va duce către Domnul, de unde vine ajutorul nostru.

Păstrarea şi transmiterea tradiţiilor şi a rânduielilor religioase noilor generaţii de copii, cei mai mulţi născuţi şi crescuţi departe de leagănul patriei noastre, reprezintă o îndatorire primară atât a Bisericii, cât  şi a părinţilor.

Dăm Slava Domnului pentru darurile puse în acești copii și Îl rugăm să ne lumineze mintea cum știe El mai bine, pentru a rămâne cu toții în bucuria Lui.


ro_RORO
Copy link