Loading

Conservarea şi transmiterea tradițiilor creştine noilor generaţii este o prioritate pentru Parohia „Sfântul Cuvios Ioan Iacob de la Neamţ” din Rovigo.

Astfel, în ajunul Duminicii Sfântului Apostol Toma, copiii şi tinerii Școlii Parohiale, îmbrăcați în frumoase ii și costume tradiționale românești, au participat cu bucurie și entuziasm la atelierul gastronomic de împletit colaci si ornat coliva, sub îndrumarea doamnei Elena Lozovan si al doamnei preotese Georgiana Budui. Înainte de a se apuca de treabă, părintele Nicolae Budui le-a vorbit celor prezenţi, printr-o scurtă cateheză,  despre simbolismul şi utilizarea colacilor şi al colivei la slujbele de pomenire a celor adormiţi, precum şi de legătura acestora cu Sfânta Liturghie şi Taina Sfintei Euharistii.

A doua zi, la slujba Parastasului, pentru a marca obiceiul “Paștelui blajinilor”, copiii şi tinerii au avut posibilitatea de a îşi scrie propriile pomelnice şi a ridica spre pomenire colacii împletiţi şi micile colive ornate de ei, înălţând spre Dumnezeu glasurile lor de rugăciune pentru cei dragi, mutaţi la Domnul, adormiţi întru nădejdea Învierii şi a vieţii celei veşnice.

 

ro_RORO
Share via
Copy link
Powered by Social Snap