Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 3 septembrie 2023, în cadrul asociația „San Lorenzo dei Romeni”, filiala Pescara, a avut loc un moment aniversar, cu ocazia împlinirii a șase ani de la înființare, intitulat „Suflet, tradiții și fraternitate – Anima, tradizioni e fratellanza”.

Acest eveniment a fost organizat cu patronajul primăriei din localitatea Moscufo și a Asociației Proloco di Moscufo.

Evenimentul a fost gazda unei duble lansări de carte și de CD a artiștilor Camelia Florescu și Bela Andrasi. În cadrul evenimentului a fost prezentat și artistul grafician Mihai Catruna.

La acest eveniment au participat peste 200 de invitați, copii și voluntari ai asociației, care au dat culoare evenimentului.  Asociația „San Lorenzo dei romeni”, filiala Pescara, a promovat în cadrul evenimentului toți sponsorii acestei seri, printre care s-au numărat români cu diferite activități comerciale, dar și grupul folcloric, format din copiii școlii parohiale de la Pescara.

Asociația „San Lorenzo dei Romeni”, filiala Pescara, este o asociație social-filantropică, non profit și apolitică, a parohiei Pescara, care a fost înființată cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop SILUAN în anul 2017 și are ca președinte pe doamna Florentina Târnoveanu. Asociația face parte din asociația mamă, „San Lorenzo dei Romeni” – Italia, din cadrul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Aceasta își propune să preia și să dezvolte de la asociația mamă o serie de programe și activități, cu precădere în sectorul social-caritativ, pentru întrajutorarea persoanelor aflate în dificultate, dar și pentru educarea copiilor români în spiritul valorilor credinței ortodoxe.

Asociația operează, fără scop lucrativ, atât în sectorul de asistență socială și socio-sanitară, cât și în domeniile de binefacere, educație și formare spirituală. Principiile fundamentale de funcționare ale Asociației sunt inspirate din valorile solidarității umane și își propune să promoveze un concept de educație integrală a omului, a inimii acestuia, omul fiind unic, irepetibil și liber, așa cum Dumnezeu l-a creat, pus în practică printr-o metodă care analizează obiectiv trecutul, dintr-o perspectivă a prezentului, pentru o educație spirituală și socială a viitorului.

Principalele obiective ale Asociației „San Lorenzo dei Romeni” filiala Pescara sunt:

– susținerea materială și educațională a familiilor defavorizate;

– ajutorarea copiilor și a familiilor române aflate în dificultate socială;

– susținerea materială și morală a bolnavilor și a vârstnicilor care trăiesc în condiții de boală și de abandon;

– integrarea tinerilor, din punct de vedere economic și social, pe piața muncii;

– integrarea membrilor comunității românești în societatea italiană;

– implicarea voluntarilor în proiectele demarate de Asociație;

– promovarea culturii, spiritualității și tradițiilor poporului român.

Mulțumim tuturor voluntarilor, invitaților, sponsorilor și a tuturor participanților!

Date de contact asociația San Lorenzo dei romeni filiala Pescara

Președinte – Târnoveanu Florentina

sanlorenzo.pescara@yahoo.com


ro_RORO
Copy link