Selectează o Pagină

Loading

În perioada 31 octombrie – 2 noiembrie 2022, la Iași, a avut loc Adunarea Generală a Federației Filantropia, prezidată de părintele consilier patriarhal Ciprian-Ion Ioniță, președinte al organizației. Evenimentul a cuprins un bogat program e întruniri și discuții în cadrul cărora a fost analizată activitatea Federației și a asociațiilor membre, fiind stabilite și proiecte pentru următorii ani. Asociația San Lorenzo dei Romeni ETS a fost prezentă la acest eveniment și a fost reprezentată de către Preacucernicul Părinte Consilier Cristian Țuțuroi.

În cadrul întâlnirii de lucru a Federației s-a discutat despre primirea în rândul asociației a primului membru din diaspora: Asociația San Lorenzo dei Romeni a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Astfel, asociația va fi prima organizație din diaspora care aderă la federația social-filantropică a Patriarhiei Române.

Asociația San Lorenzo dei Romeni a fost înființată în 2009, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, și oferă sprijin copiilor și familiilor române în dificultate din Italia și din România.

Federația Filantropia a fost înființată în anul 2007 și funcționează cu binecuvântarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române. Este singura organizație non-guvernamentală de tip federativ din Patriarhia Română și furnizează servicii sociale și de formare profesională a adulților.

Organizația are ca scop creşterea impactului şi eficienţei acţiunilor sociale ale organizaţiilor membre sau partenere şi ale structurilor sociale ale Bisericii, prin integrarea lor într-un răspuns unitar, coordonat, coerent şi eficient la provocările sociale actuale.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

foto credit: doxologia.ro

 

 

ro_RORO
Copy link