Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 18 mai 2024, credincioșii din orașul Catania și împrejurimi au luat parte la slujbele săvârșite cu prilejul târnosirii altarului bisericii parohiale, cu hramul „Sfânta Muceniță Agata”. Slujba târnosirii a fost săvârșită de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei și de către Preasfințitul Părinte Nichifor Botoșăneanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Iașilor, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi din parohiile din împrejurimi, preot paroh fiind Preacucernicul Părinte Mihai Ichim.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a oferit Consiliului și Comitetului Parohial, precum și tuturor ostenitorilor, Gramată de apreciere și recunoștință. Pentru toată activitatea pastoral-misionară, social-filantropică și pentru osteneala depusă la amenajarea lăcașului de închinare, părintele paroh Mihai Ichim a fost hirotesit întru iconom stavrofor.

La această zi de bucurie au participat și autorități civile române și italiene, precum și reprezentanți ai comunităților religioase din localitate, care au transmis mesaje ocazionale.

Părintele paroh a mulțumit ierarhilor, preoților, ctitorilor, enoriașilor și tuturor celor care au participat la slujbă, arătându-se a fi plin de recunoștință lui Dumnezeu pentru toate binecuvântările ce s-au revărsat asupra parohiei.


Parohia „Sfânta Muceniță Agata” din Catania a fost înființată în anul 2007 cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale și sub directa îndrumare a Preasfințitului Părinte Episcop Siluan, la vremea aceea episcop vicar pentru Italia. Ca preot paroh a fost numit părintele Valentin Ilieș, iar din anul 2013, parohia a fost încredințată, spre păstorire, părintelui Mihai Ichim. Biserica este împodobită cu cele necesare slujirii ortodoxe. Adresa bisericii este: Piazza Giovanni Falcone 1 (corso Martiri della Libertà), Catania.

Departamentul pentru Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link