Selectează o Pagină

Loading

În duminica a 19-a după Rusalii (Predica de pe munte – Iubirea vrăjmașilor), Preasfințitul Părinte Arhiereu vicar, Atanasie de Bogdania, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, la Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano, păstorită de Preacucernicul Părinte Teodor Hamdan, la care este îmbisericit primul paroh al comunității, Preacucernicul Părinte Traian Valdman, vicar onorific al Eparhiei.

În cuvântul de învățătură adresat celor prezenți, Preasfinția Sa a subliniat că, în predica de munte descoprim învățăturile care ne conduc la desăvârșire, Domnul îndemnându-ne să devenim lumina lumii și sarea pământului, descoperindu-ne și învățându-ne ce este iubirea și cum să ne iubim unul pe altul, întrucât dragostea de aproapele, cu precădere față de vrăjmași, este piatra de poticnire a creștinului.

⬇️ Predica ierarhului poate fi ascultată integral mai jos ⬇️


Parohia „Pogorârea Sfântului Duh” din Milano este cea mai veche parohie românească din Italia, fiind înființată în anul 1975. În ședința din 11 martie 1975, Sinodul Permanent al Bisericii Ortodoxe Române este informat despre dorința românilor din zona orașului Milano de a avea o parohie ortodoxă proprie, iar prin decizia nr. 16313/1975, cu binecuvântarea vrednicului de pomenire Patriarh Justinian, se înființează parohia cu hramul „Pogorârea Sfântului Duh”, fiind încredințată spre păstorire Preacucernicului Părinte Traian Valdman. Activitatea parohiei s-a desfășurat până la data de 14 aprilie 1996 într-o biserica catolică situată pe strada Giorgio Giulini, pentru care se plătea chirie. După data respectivă, parohia s-a mutat în biserica intitulată Santa Maria della Vittoria, din strada Edmondo de Amicis, nr. 13, unde se află și astăzi. Biserica a fost amenajată cu toate necesare pentru slujirea cultului divin ortodox.

Departamenul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link