Selectează o Pagină

Loading

”Unde sunt doi sau trei adunați în numele Meu, acolo sunt și Eu în mijlocul lor”

(Matei 18, 20)

Odată cu începutul vacanței de vară, în Lazio s-a dat start la bucurie. Drumeții, activități frumoase, filme educative, cântec, joc și bucurie în mijlocul naturii, toate împletite cu credință, identitate, limbă și dragoste de Dumnezeu.

Duminică, 18 iunie 2023, în localitatea Altipiani di Arcinazzo din Regiunea Lazio, a început tabăra de credință și identitate ”Vacanța Bucuriei”, la care participă 82 de copii ortodocși români din mai multe zone ale Italiei. Alături de ei s-au adunat 21 voluntari și animatori din rândul preoților și al preoteselor, precum și din al tinerilor Asociației Nepsis a Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, care la rândul lor au avut bucuria de a participa la aceste tabere, toți animați de dorința de a oferi copiilor și tinerilor participanți cât mai multă dragoste și bucurie, cunoștințe noi și amintiri frumoase, împreună cu și în numele lui Hristos.

 Tabăra s-a deschis cu slujba de Te Deum și binecuvântarea locației cu apă sfințită, după care au urmat mai multe jocuri de cunoaștere, cu ajutorul cărora participanții s-au putut acomoda cu locația și noii colegi de grupă. Fiecare grupă de 10 copii a primit un sfânt ocrotitor, a cărui viață le va fi prezentată de către cei doi animatori responsabili de grup.

 Pe parcursul celorlalte zile, copiii se vor bucura de activități în aer liber, drumeții, ateliere de comunicare, identitate, tir cu arcul, dansuri populare, pictură, teatru, prim ajutor, îngerul păzitor, vânătoarea de comori, jocuri olimpice, muzică bizantină și un itinerar de cunoaștere numit ”România, țara mea”.

Mai multe fotografii puteți vizualiza mai jos.

Youtube
Instagram
Whatsapp
Telegram
Telegram
Telegram
Copiază
ro_RORO