Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 26 noiembrie 2022, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei s-a aflat în mijlocul comunității ortodoxe românești „Învierea Domnului” din Trieste, unde a săvârșit slujba de Te Deum, a sfințit noul iconostas și a binecuvântat lucrările de restructurare ce au avut loc la biserica parohială. Preasfinția Sa a fost înconjurat de un sobor de preoți din protopopiatele Triveneto 1 și 3, în frunte cu Preacucernicul Părinte Protopop Florin Cherecheș (Triveneto 3). 

După citirea Apostolului și Evangheliei, ierarhul a adresat un cuvânt de învățătură, îndemnându-i pe cei prezenți să stăruie în rugăciune „pentru toți oamenii” (cf. 1 Tim 2, 1) și să mulțumească lui Dumnezeu pentru darurile primite.

La slujba de sfințire, au participat domnul Cosmin Victor Lotreanu, Consul General în cadrul Consulatului General al României la Trieste, alături de domnii consuli Carmen Axenie și Viorel Axenie.

La final, Preacucernicul Părinte Constantin Pascariu a adresat Preasfințitului Părinte Episcop Siluan un gând de mulțumire pentru acest moment binecuvântat și a mulțumit tuturor celor care au participat la această zi de sărbătoare a parohiei.

Parohia „Învierea Domnului” din Trieste a fost înfiinţată la data de 1 noiembrie 2005, prin decizia mitropolitană emisă de Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale şi Meridionale. Din anul 2014, prin bunăvoinţa Arhiepiscopiei Catolice din Trieste, s-a dat parohiei, spre folosinţă, prin contract de comodat, biserica „La Madonna del Rosario”, situată în via dell’Istria, numărul 73.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link