Selectează o Pagină

Loading

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Proroc Ilie Tesviteanul” din Verona a fost gazda celei de-a doua conferințe semestriale de primăvară din Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, prezidată de Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, avându-l alături pe Preasfințitul Părinte Arhiereu-vicar Atanasie de Bogdania, la care au participat preoții, diaconii și preotesele din protopopiatele din zona de nord a Italiei.

Preasfințitul Părinte Episcop Siluan a deschis întâlnirea cu un cuvânt de binecuvântare adresat participanților, după care a oferit câteva sfaturi pastoral-misionare clericilor prezenți. 
Părintele Saul Vid, de la Parohia Ortodoxă Română „Cuviosul Dimitrie cel Nou din Basarabi” din Budrio (Protopopiatul Emilia Romagna I), a susținut conferința tematică cu titlul: „Parohia, familia și persoanele vârstnice”, în care a abordat aspecte legate de pastorația persoanelor vârstnice.Părintele Saul a vorbit despre înțelepciunea bătrâneții și a vârstnicilor, care trăiau și interpretau teologia în mod simplu, dar practic, și care, din păcate, din anumite motive, sunt adesea abandonați și uitați de familie. Copiii trebuie să învețe să-i cinstească pe cei vârstnici, dacă doresc să aibă, și ei la rândul lor, o bătrânețe senină.Un aspect important subliniat de Părintele Saul este filantropia, ajutorarea aproapelui și a celor aflați în nevoi. Filantropia Bisericii este, în primul rând, o filantropie pastorală, iar după împlinirea acesteia, se pune în practică filantropia materială. Faptele bune, săvârșite în folosul aproapelui, reprezintă o mărturisire a iubirii lui Dumnezeu care lucrează prin oameni. Filantropia nu se oprește doar la a dărui cele necesare de trebuință trupului, ci ea este însoțită mereu de catehizare, purtând mesajul lui Hristos care ne transmite că, prin mântuirea sufletului celui pe care îl ajutăm, devenim iubitori de Dumnezeu și de aproapele.
Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI

ro_RORO
Copy link