Selectează o Pagină

Loading

În perioada 1-3 decembrie 2023, la Roma, se va desfășura cea de-a cincea Ediție a Festivalului Internațional de Colinde și Cântece Patriotice. Evenimentul este organizat la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif, al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, cu sprijinul Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind susținut financiar de Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

Această ediție a festivalului, a doua care are loc în Episcopia Ortodoxă Română a Italiei, după cea de la Torino din anul 2017, se va organiza cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei la „Centro Maripoli”, din localitatea Castel Gandolfo, în apropierea Romei și va reuni 11 coruri – din Austria, Irlanda, Franța, Germania și Italia, cu peste 250 de participanți.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în seara zilei de vineri, 1 decembrie 2023, când Preasfințitul Părinte Arhiereu vicar Atanasie de Bogdania, va adresa un cuvânt de bun venit participanților, după care se vor prezenta publicului corurile și membrii juriului.

Partea întâi a festivalului se va desfășura sâmbătă, 2 decembrie 2023, în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Siluan și va cuprinde interpretarea unui repertoriu muzical format dintr-o piesă patriotică, una populară și una religioasă.

Duminică, 3 decembrie 2023, după participarea la Dumnezeiasca Liturghie, va avea loc partea a doua a festivalului, ce va cuprinde interpretarea unui repertoriu muzical de colinde, urmată de premierea corurilor participante și cuvântul de încheiere a festivalului, din partea organizatorilor.

Adresa unde va avea loc festivalul este: Centro Mariapoli – Viale San Giovanni Battista de la Salle, Castel Gandolfo, Roma.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link