Selectează o Pagină

Loading

Duminică, 4 februarie 2024, a 15-a după Rusalii (cea mai mare poruncă din Lege), Preasfințitul Părinte Atanasie de Bogdania, Arhiereul-vicar al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia „Întâmpinarea Domnului” din localitatea Civitavecchia (Protopopiatul Lazio IV), încredințată, spre păstorire, Preacucernicului Părinte Ion Dimulescu. Vizita ierarhului încununează zilele dedicate hramului parohiei, care, în aceste zile, aniversează 19 ani de la înființare.

În cuvântul de învățătura, Preasfințitul Atanasie de Bogdania a subliniat că omul, prin dragoste tainică, este legat de Dumnezeu, iar prin porunca iubirii unuia față de altul, omul este legat de aproapele.  Iubirea de Dumnezeu, și apoi, cea de aproapele, este rod al rațiunii, al cugetării, adică, puterea omului de a uni inima cu mintea, dar cu care Dumnezeu l-a înzestrat.

Predica poate fi ascultată, integral, mai jos ⬇️


Parohia „Întâmpinarea Domnului” din Civitavecchia a fost înființată, în anul 2005, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Iosif al Mitropoliei Ortodoxe Române a Europei Occidentale și Meridionale, fiind numit, ca paroh, părintele Ion Dimulescu. Parohia deține propriul lăcaș de închinare, sfințit în anul 2015 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, și este frumos împodobit după tradiția ortodoxă. Adresa bisericii este: strada Aurelia Nord, nr. 77, Civitavecchia.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORIro_RORO
Copy link