Selectează o Pagină

Loading

În Duminica a șaptea după Înviere (a Sfinților Părinți de la Sinodul I Ecumenic), 28 mai 2023, Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei a slujit Dumnezeiasca Liturghie la Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Procopie” din Saluzzo (Protopopiatul Piemonte II), păstorită de părintele Codrin Simota, la aniversarea a 10 ani de la înființarea parohiei. Au împreună slujit PC Părinți protopopi Cătălin Zaharie (Piemonte 2) și Marius Floricu (Piemonte 1), precum și diaconul Valentin Petraru (parohia Settimo Torinese).

În cuvântul de învățătură la evanghelia zilei, Preasfinția Sa a vorbit despre momentul deosebit în care Domnul Hristos S-a rugat pentru lume, înainte de a merge la pătimirea cea de bună voie. Deși lumea nu a crezut în El, chiar dacă a făcut nenumărate minuni, totuși Hristos Domnul se roagă pentru ca lumea să primească viața cea veșnică și să ajungă la cunoașterea lui Dumnezeu. Cunoașterea lui Dumnezeu se face prin credință și prin păzirea cuvântului lui Dumnezeu, ce duc la cunoașterea Lui.

La vremea potrivită, a fost hirotesit întru citeț tânărul Andrei Bălan de la parohia „Sfânta Mare Muceniță Ecaterina” din Bra

Întreaga predică poate fi ascultată accesând link-ul: 

Parohia Ortodoxă Română „Sfântul Mare Mucenic Procopie” din Saluzzo a fost înființată, în anul 2013, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei. Preot paroh a fost numit părintele Codrin Simota. Biserica parohială a fost orânduită pentru slujire și împodobită cu iconostas, tetrapoade, strană și icoane. Pentru toate cele împlinite în cei zece ani de slujire, părintele Codrin a primit hirotesia întru iconom. Parohia este găzduită în Biserica intitulată Chiesa San Nicola, situată în Piața San Nicola din Saluzzo.

Departamentul de Comunicare și Imagine al EORI


ro_RORO
Copy link