Selectează o Pagină

Loading

Sâmbătă, 9 septembrie 2023, parohia românească din Pisa și-a cinstit ocrotitorul, pentru a zecea oară de la înființare. Cu această ocazie, preoții din Protopopiatul Toscana 2, s-au unit în rugăciune, aducând laudă și mulțumire Sfântului Cuvios Onufrie de la Vorona, ocrotitorul parohiei, prin săvârșirea Dumnezeieștii Liturghii.

PC Părinte Paroh, Cristian Puricescu, a adresat credincioșilor un cuvânt de învățătură, subliniind importanța statorniciei slujirii într-un loc anume, evocând momentele de bucurie, dar și de încercare, prin care a trecut parohia, în cei 10 ani de la înființare, aducând mulțumiri tuturor celor care au ajutat pe parcursul anilor.

Parohia „Sfântul Cuvios Onufrie de la Vorona”  din Pisa a fost înființată în anul 2013 de către Preasfințitul Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, fiind numit ca paroh părintele Georgică Pătrașcu. În anul 2014, este numit un nou paroh la Pisa, în persoana părintelui Cristian Puricescu. Activitatea parohiei s-a desfășurat, la început, într-o clădire a comunității valdeze din localitate. În anul 2015, parohia a primit spre folosire, din partea Arhiepiscopiei Catolice din Pisa, biserica intitulată San Giuseppe, unde se slujește și în prezent. Adresa bisericii este: Via San Giuseppe, nr. 1, Pisa.


ro_RORO
Copy link