Selectează o Pagină

Loading

În data de 8 septembrie 2013, la praznicul Nașterii Maicii Domnului, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Siluan al Episcopiei Ortodoxe Române a Italiei, s-a săvârșit pentru prima dată Dumnezeiasca Liturghie în biserica intitulată „San Bernardino” din localitatea Pinerolo. Parohia ortodoxă română „Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” din Pinerolo a primit acest lăcaș bisericesc în comodat, pe o perioadă de 30 de ani, prin mila lui Dumnezeu și bunăvoința Monseniorului Piergiorgio Debernardi, episcopul romano-catolic de Pinerolo.
În tot acest timp, prin dragostea și jertfa membrilor parohiei din Pinerolo, în biserică s-au efectuat numeroase lucrări de reabilitare și amenajare: s-a schimbat sistemul electric, s-a așezat Sfânta Masă realizată din piatră de Luserna și s-a instalat centrala termică pentru încălzirea prin pardoseală. Totodată, locașul a fost înfrumusețat cu o catapeteasmă din lemn de stejar și icoane pictate, precum și cu două candelabre mari din bronz.
Dorința creștinilor ortodocși români de a avea propriul locaș de cult a dus la inițierea tratativelor cu partea catolică în vederea achiziționării bisericii. Astfel în luna iunie 2023, s-a ajuns la o înțelegere cu proprietarii și din acel moment s-a început strângerea de fonduri pentru împlinirea acestui nobil deziderat.
Mulțumind Bunului Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra comunității noastre, rugăm pe Preasfânta Născătoare de Dumnezeu, a cărei pomenire am săvârșit-o, și pe Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, „mare ctitor de lăcașuri sfinte”, ocrotitorul parohiei noastre, să răsplătească tuturor celor care, fie cu fapta, fie cu cuvântul, fie cu rugăciunea, au contribuit în acest deceniu la restaurarea și înfrumusețarea locașului de cult, nădăjduind ca în scurt timp acesta să devină pe deplin o Biserică a noastră.
Slavă lui Dumnezeu pentru toate!
Pr. Ciprian Ghizilă

Oricine dorește să ne ajute poate contribui prin virament bancar (bonifico) către: PARROCCHIA ORTODOSSA ROMENA SANTO STEFANO IL GRANDE
Banca: UNICREDIT
IBAN: IT 52 X 02008 30755 0000 4085 7670, BIC: UNCRITMMXXX
Causale: OFFERTA per COMPRAVENDITA CHIESA PINEROLO
ro_RORO
Copy link